Bruine kikker


3 reacties

 1. Hennie Watzeels zegt:

  Wij hebben sinds ruim een jaar een vijver, vandaag zag ik ineens een grote kikker alleen met zijn een stukje van zijn kop boven water. Kan dat wel? Ik heb hem heel even in mijn hand gehad, hij sprong niet weg, hij is vrij donkerbruin met een grijzige buik met donkere spikkels. Wij hebben een tuin die eigenlijk helemaal bestraat is, een vijver in 3 dieptes, van 50 cm tm 120 cm. Hij zat nu tussen bamboe en riet in maar we hebben een zogenaamde strakke vijver. Kan hij daar wel blijven? er is ook een drijvend eiland wat wel vastligt boven de diepste kant van de vijver daar groeien erg veel planten de diepte in. Moet ik iets speciaals doen om de kikker te verzorgen? is hij per ongeluk hier gekomen? wij hebben de hele winter de vijver open gehad, is helemaal niet dichtgevroren. Ik vind het heel bijzonder dat hij er zomaar is.

  Ik hoop dat u een tip heeft voor de verzorging.

  vriendelijke groet,
  Hennie

 2. Arwin Bos zegt:

  Excuus voor de late reactie, ik was een aantal dagen verhinderd.
  Het gaat hier vrijwel zeker om een Groene kikker, deze kunnen ook wat bruinachtig zijn zoals u aangeeft. Het is normaal dat deze met de kop iets boven het water zitten.

  De Groene kikker weet zich doorgaans prima te redden in iedere vijver, zolang er maar wat beschutting aanwezig is in de vorm van planten.

  De kikker heeft geen verdere verzorging nodig, hij vindt voldoende voedsel rondom de vijver in de vorm van insecten.

  Waarschijnlijk is de kikker per ongeluk bij uw tuin terecht gekomen, de kans bestaat dan ook dat de kikker weer verder trekt op zoek naar een andere vijver met meerdere kikkers zodat hij zich kan voortplanten.

 3. Heikikkers fotograferen | Natuurfotografie door Arwin Bos zegt:

  […] « Bruine kikker Watervlooien […]

Reageren

(Verplicht)
(Verplicht, wordt niet gepubliceerd)