Over mij


Arwin Bos - natuurfotograaf

Mijn naam is Arwin Bos, geboren in 1988 en al mijn hele leven woonachtig in Veenendaal.

Van jongs af aan ben ik geboeid door de natuur, van grote zoogdieren tot de kleinste insecten. Vlinders, libellen en andere insecten krijgen op het moment de meeste aandacht. Maar mijn interesse in reptielen en amfibieën wordt ook steeds groter.

Qua natuurgebieden heb ik een voorkeur voor natte heide gebieden en de uiterwaarden langs de Rijn. Het is niet toevallig dat ik daar het liefst kom, want deze gebieden worden vaak gekenmerkt door de aanwezigheid van veel water. En water heeft altijd al een enorme aantrekkingskracht op mij gehad. Meestal ga ik al voor zonsopgang op pad, de rust die er dan heerst is geweldig, iedereen lijkt op één oor te liggen, maar de natuur is al klaar wakker!

Door zoveel mogelijk in de natuur te zijn en te fotograferen probeer ik mijn foto’s steeds te verbeteren. Meestal probeer ik me in het veld te richten op één onderwerp om zo tot een beter resultaat te komen. Maar er is vaak zoveel moois te zien waardoor dat niet altijd even makkelijk is.

Mijn foto’s zijn niet op de computer gemanipuleerd, ik probeer zoveel mogelijk het resultaat tijdens het maken van de foto te bepalen zodat het proces achter de computer minimaal is.